CORONA VIRUS MAATREGELEN


Omdat momenteel bepaalde werkzaamheden beperkt worden denken wij bij Verhuis Experts B.V. graag met jou mee hoe jij het beste om kan gaan met de virusuitbraak die er heerst. Met de onderstaande richtlijnen zorg jij dat jij jouw werkzaamheden uit kan blijven voeren.

Voorbereiding op de verhuizing


1. Zorg dat de klant onze online inventarisatietool gebruikt

Wanneer een klant een aanvraag doet via Verhuis Experts B.V. hebben ze na het doen van de aanvraag de optie om online vast een inventarisatie in te vullen. Deze vullen ze in door te klikken naar het dashboard via de bevestigingsmail die ze hebben ontvangen.

 

2. Bied een klant de optie om een video/foto inventarisatie te doen

De inventarisatie die jij uitvoert bij een klant kan je in overleg met de klant uiteraard ook digitaal doen. De klant kan bijvoorbeeld een filmpje opnemen van de inboedel die verhuisd moet worden. Een alternatief is om dit via een videogesprek te doen, bijvoorbeeld via WhatsApp video-oproepen, Skype of FaceTime. Op deze manier wordt onnodig fysiek contact geminimaliseerd.

Lees hier meer over het gebruik van Whatsapp video

Lees hier meer over het gebruik van Skype

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime

 

3. Laat de verhuisartikelen bezorgen via de post

Laat de verhuisdozen bezorgen via de post en ga hiervoor niet langs bij de klant. Hiervoor kun jij bijvoorbeeld terecht in onze webshop. De bestelling wordt thuisbezorgd door DPD en zodoende hoef jij of je klant niet onnodig de deur uit.

 


 

Onze richtlijnen voor de verhuizers

  1. Verhuizingen worden door maximaal drie verhuizers uitgevoerd.

  2. De verhuizers zullen de nodige voorbereidingen treffen, zoals handschoenen dragen.

  3. Gepaste afstand houden tussen klant en verhuizer, minimaal anderhalve meter.

  4. Geen handen meer geven, niets samen tillen met de klant.

Zolang we allemaal ons gezonde verstand blijven gebruiken en ons aan de gemaakte afspraken houden, behoort een verhuizing zeker nog tot de mogelijkheden.

 


 

VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN VOOR VERHUIZERS

 

1. Laat verhuizingen door maximaal drie verhuizers uitvoeren.

Om aan de getroffen maatregelen van de overheid te kunnen voldoen, is het vereist om met maximaal drie verhuizers een verhuizing uit te voeren. Dit is de enige manier om veilig te werken en voldoende afstand te bewaren tot elkaar en de klant.

 

2. Zorg dat de verhuizers de juiste voorbereidingen treffen.

Laat de verhuizers wegwerphandschoenen dragen of geef ontsmettingsmiddel mee om de handen schoon te houden. Let hierbij op dat de handen schoon blijven, dus probeer het aanraken van het eigen gezicht te beperken.

 

3. Geen handen meer geven, niets samen tillen met de klant

Geef aan bij jouw klanten dat je liever niet wilt dat ze helpen tijdens de verhuizing. Ze kunnen natuurlijk wel de nodige voorbereidingen treffen als ze willen helpen. Zo kun je ze vragen zoveel mogelijk meubels bij de ingang van de woning te plaatsen.

 

4. Volg de richtlijnen van het RIVM

Bescherm jezelf en jouw klanten tegen het virus. Volg daarom naast onze tips altijd de richtlijnen van het RIVM op tijdens het uitvoeren van een verhuizing. Meer informatie hierover vind jij hier.

 


 

VERHUISTIPS VOOR CONSUMENTEN

De genomen maatregelen verstoren het dagelijkse leven, met als gevolg dat ons land grotendeels tot stilstand is gekomen. Maar hoe zit het nu precies met verhuizen? Kan dat nog wel?

Het antwoord op deze vraag is: “Ja”. Het is nog steeds mogelijk om te verhuizen, maar voor jouw veiligheid en die van de verhuizers moeten er wel de nodige maatregelen getroffen worden. Hieronder staan alle belangrijke zaken voor jou op een rijtje.

 

Wat kan jij zelf doen?

  1. Zorg dat de inventarisatie op afstand gedaan kan worden.

Normaal gesproken komt de verhuizer bij je thuis langs voor de inventarisatie van jouw inboedel, maar dit is nu natuurlijk niet wenselijk. Vul jouw online inventarisatie in om te zorgen dat een verhuisbedrijf een inschatting kan maken van de verhuizing en niet bij jou langs hoeft te komen. Daarnaast zou jij bijvoorbeeld een filmpje kunnen opnemen van de  inboedel die verhuisd moet worden. 

  1. Maak jouw meubels en spullen goed schoon voor de verhuizing.

Door jouw spullen goed schoon te maken voorafgaand aan de verhuizing verminder jij niet alleen het risico voor de verhuizers, maar ook komen al jouw spullen mooi schoon aan in je nieuwe huis.

  1. Bestel jouw verhuisartikelen online en laat deze thuis bezorgen.

Ga niet onnodig de deur uit en bestel verhuisartikelen online. Hiervoor kun jij bijvoorbeeld terecht in onze webshop. De bestelling wordt thuisbezorgd door DPD en zodoende hoef jij niet onnodig de deur uit.

 

Met vragen kun je bij ons terecht

Jij kunt ten alle tijden contact opnemen met Verhuis Experts B.V. als jij nog zit met vragen of opmerkingen, dan zullen wij met jullie mee denken om zo tot een passende oplossing te komen voor alle betrokken partijen. Dit zijn nogmaals onze contactgegevens: Tel: 085 - 043 48 85 Mail: [email protected]