Verhuistips

Het geheim van een verhuizing zonder stress? Dat begint in ieder geval met een goede voorbereiding. Maar ook een zorgvuldige planning voor de verhuisdag zelf is natuurlijk belangrijk. Wij helpen u daar natuurlijk bij, maar met deze handige verhuistips maakt u de verhuizing zelf nóg makkelijker. Zie ook onze gratis verhuis checklist!

Voor de verhuisdag

Alles wat u al kunt regelen voordat de dag van de verhuizing aanbreekt:

Hulp regelen

Zorg dat u ruim van te voren vrienden en familie om hulp vraagt, een extra herinnering een week voor de verhuizing is ook altijd verstandig.

Grote opruiming

Bepaal voor u verhuist of al die spullen op zolder echt mee moeten, of dat u moeite kunt besparen door ze alvast weg te gooien.

Verhuisdozen kopen

Speciale verhuisdozen zijn allemaal even groot en sterk, wat het inladen in de verhuiswagen makkelijker maakt.

Papier verzamelen

Zorg voor een voorraad krantenpapier etc. om uw spullen mee in te pakken ter bescherming in de verhuisdozen.

Bij-de-hand-tas inpakken

Tijdens de verhuizing wilt u niet op zoek hoeven naar sleutels, papieren, toiletspullen of andere zaken die u bij de hand wilt hebben.

Inpakken en demonteren

Zorg ervoor dat de avond voor de verhuizing alles al ingepakt, gedemonteerd en losgekoppeld is.

Op de verhuisdag zelf

Tijdens de verhuisdag zullen onze verhuizers u de meeste zorgen uit handen nemen, maar er zijn een paar dingen die u zelf nog kunt doen.:

Hou plek voor het huis vrij

Zo kan de verhuiswagen dicht bij de voordeur staan en hoeft er zo min mogelijk met spullen te worden gesjouwd.

Plan uw hulp in

Als het kan, plan uw hulptroepen dan zo in dat er op het oude én het nieuwe adres hulp aanwezig is. Geef iedereen ook duidelijke taken.

Overleg met de verhuizers

Onze verhuizers doen dit werk elke dag, dus overleg met hen en volg hun aanwijzingen op voor een vlotte verhuizing.

Zorg voor eten en drinken

Verhuizen is zwaar werk, dus zowel uzelf als de ingeroepen hulp worden ongetwijfeld blij van een kop koffie, flesje water en broodje bij de lunch.

Tips voor het inpakken

Het inpakken van uw spullen vergt veel tijd en energie, daarom nog enkele specifieke tips voor het inpakken zelf:

Maak een inpakplanning

Twee weken lang elke dag 5 dozen inpakken is nu eenmaal makkelijker en overzichtelijker dan 80 dozen op de laatste avond.

Pak per kamer in

Zo blijven die spullen die straks weer in dezelfde kamer horen bij elkaar, wat veel zoekwerk en onnodig verplaatsen scheelt.

Verdeel op gewicht

pak niet alle boeken in dezelfde doos in, maar verspreid deze en vul aan met lichtere spullen. Goed voor de dozen én de verhuizers!

Bescherm glas en servies

Bijvoorbeeld met keukenpapier tussen de borden en vul de dozen op met theedoeken, handdoeken etc.

Noteer de bestemming

Geef op elke doos duidelijk aan op welke plek in het nieuwe huis deze moet komen. Kleurcodes per kamer zijn ook handig.

Liever niet doen

Onze verhuizers komen nog wel eens wat vreemde verhuisgewoontes tegen die lang niet altijd even handig te zijn. We noemen ze hier even, zodat u deze fouten niet hoeft te maken:

Volle lades

Het lijkt zo makkelijk om even een laatje van een bureau of kast dicht te plakken, maar de door verplaatsing van gewicht vliegen deze vaak alsnog open.

Verhuizers afleiden

Hoe goed bedoeld ook, wanneer onze verhuizers met een zware kast de trap aflopen is dat niet het juiste moment om te vragen of ze melk en suiker in de koffie willen.

Rondrennende kinderen

Regel als het even een kan een oppasadres voor kinderen, dat is veiliger voor zowel de kinderen als de verhuizers.

Wachten tot het laatste moment

Hoewel we erg flexibel zijn hebben we bij Verhuisbedrijf Draagkracht altijd een drukke agenda. Neem dus tijdig contact op om uw verhuizing met ons af te stemmen!

Hulp bij verhuizen? Gratis Offerte!

Onze Blog

30 Apr

Vacature Verhuizer

Wie ben jij? Een ervaren verhuizer die toe is aan de volgende stap in zijn verhuis carrière. Een doorzetter die weet wat aanpakken is en van wanten weet, je bent pas klaar als de klus geklaard is. Jij snapt dat ieder huis en iedere inboedel uniek is en een zorgvuldige aanpak verdient.

Lees verder
26 Mrt

Vacature Account Managr

Verhuisbedrijf Verhuis Experts B.V. is een snelgroeiend verhuisbedrijf met een familie mentaliteit, gevestigd in Zoeterwoude en zijn op zoek naar een Account manager ter verstrekking van ons sales team. Ben jij iemand die snel kan schakelen, het leuk vindt om dagelijks contact te hebben met klanten? Dan zoeken wij jou!

Lees verder
15 Mrt

Vacature Chauffeur

Wij zijn een snelgroeiend verhuisbedrijf met familie mentaliteit, gevestigd in Zoeterwoude en zijn per direct op zoek naar een ervaren chauffeur met rijbewijs C(E), voor zowel particulieren als zakelijke verhuizingen. Tevens ga je in een enthousiast team aan de slag als verhuizer.

Lees verder