Verhuizen in of naar Den Bosch


We gaan ver terug in de tijd vanaf het ontstaan van 's-Hertogenbosch. Van Hertog Hendrik van Brabant naar de protestantse Frederik Hendrik, de inval van de Fransen en de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis van Den Bosch begint in 1185 toen Hertog Hendrik I van Brabant (1190 - 1235) in het bezit was van landgoed Orthen. De vestingstad is ontstaan door op zandbanken te bouwen ter plaatse van het huidige marktplein en was ook ongeveer even zo groot. Hertog Hendrik van Brabant pakte het slim aan, de inwoners hoefde geen tol te betalen in zijn hertogdom en gaf de inwoners rechtszekerheid door de oudste stadsrecht. Ondanks de groei van de stad kreeg 's-Hertogenbosch pas in 1874 toestemming om buiten de stadswallen te bouwen. Ook de Bosschenaren konden de Duitsers niet tegenhouden in de Tweede Wereldoorlog. Op zondag 12 mei 1940 hadden de Duitsers 's-Hertogenbosch veroverd. Ook in het straatbeeld veranderde er veel, naast de kapot geschoten panden kreeg bijvoorbeeld het Julianaplein de naam Prins Mauritsplein. Naast de wederopbouw vond er een grote inhaalslag in de geschiedenis van Den Bosch plaats. De industrialisatie bevond zich voornamelijk in het industriegebied 'De Rietvelden' in het westen van 's-Hertogenbosch. 

 

Onze verhuisservice in Den Bosch


's-Hertogenbosch is niet alleen een oud, mooi en toeristische plek maar ook een geweldige stad om er in of rondom te wonen. Vandaar dat de bevolking van 150.889 mensen met de dag groeit. Behalve dat er jaarlijks heel veel nieuwe studenten naar Den Bosch verhuizen ook verhuizen steeds meer mensen vanuit grote drukke steden naar Den Bosch om te genieten van de culturele maar ook rustig en veelbelovende stad 's-Hertogenbosch. Verhuisbedrijf Den Bosch Verhuis Experts B.V. biedt allerlei mogelijkheden aan zowel gezinnen, jonge starters maar ook studenten om ze goedkoop en voordelig binnen Den bosch verhuizen.

Gaat u binnen Den Bosch verhuizen, naar Den Bosch verhuizen of Vanuit Den Bosch verhuizen, Verhuis Experts B.V. biedt de juiste verhuisservice in Den Bosch met de hoogste kwaliteit en professionaliteit. Door onze uitgebreide verhuisteam die bestaat uit allemaal professionele erkende verhuizers die in Den Bosch wonen en de stad ontzettend goed kennen, is uw verhuizing al eigenlijk voor de helft voorbereid. 

 

uw verhuizing naar Den Bosch goed voorbereiden?

Het kan nogal intimiderend zijn: een huis vol spullen en een verhuisdag voor de deur waarop je hele inboedel netjes in verhuisdozen moet zitten. Dus natuurlijk vraag je je af: inpakken voor je verhuizing: waar begin je? Wat is de beste volgorde? Met onze checklist geven we je een handige leidraad om het inpakken voor je verhuizing stap voor stap te gaan doen. We hebben voor u heel veel tips om zo uw verhuizing goed voor te bereiden. Kijk voor meer informatie ook even op onze pagina van verhuistips.